Data Centers

Data Centers
Τα Data Centers είναι πολύπλοκες δομές που αποτελούνται από ειδικά διαμορφωμένους χώρους με αυστηρές προδιαγραφές. Η αύξηση των πολύπλοκων ΙΤ υποδομών έναντι των μεμονωμένων servers, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για πολλαπλούς τρόπους φιλοξενίας μιας επιχειρηματικής δομής πληροφορικής. Η λύση της συνεγκατάστασης (colocation) σε ένα Data Center, η οποία υπερέχει σε αρκετά σημεία από την φιλοξενία εξοπλισμού εντός των εγκαταστάσεων μιας επιχείρησης, παρέχει ένα μεγάλο εύρος οικονομικών και λειτουργικών πλεονεκτημάτων.

Ασφάλεια συνεγκατάστασης

Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά της συνεγκατάστασης των servers σας.
Τα κτήρια έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά σε όλων των ειδών τις πιθανές φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιά, πλημμύρα και σεισμός) και να παρέχουν την απαιτούμενη αντοχή σε όλες τις πιθανές καταπονήσεις. Επιπλέον είναι εξοπλισμένα με συστήματα πυρανίχνευσης, καταστολής της πυρκαγιάς, γείωσης καθώς και ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας εντός των χώρων. Αυτό εγγυάται ότι ο εξοπλισμός είναι απόλυτα ασφαλής και λειτουργεί στο βέλτιστο περιβάλλον το οποίο δεν μπορεί να διασφαλιστεί πλήρως σε καμία άλλη διαφορετική περίπτωση φιλοξενίας.

Φυσική ασφάλεια Data center

Η φυσική ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα εντός ενός Data Center.
Πολλά συστήματα και διαδικασίες διασφαλίζουν την προστασία του εξοπλισμού σας και των δεδομένων σας. CCTV, κεντρικό σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με εταιρεία φύλαξης και την αστυνομία, παρουσία φρουρών σε 24/7 βάση, πρόσβαση μέσω μαγνητικών καρτών στις εγκαταστάσεις και στις διάφορες ζώνες του κτηρίου για όλους τους επισκέπτες και το προσωπικό, καθημερινή καταγραφή των επισκεπτών σε λίστα, είναι μόνο μερικές από τις διαδικασίες που προλαμβάνουν την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στα  Data Centers της Synapsecom.

Υψηλή διαθεσιμότητα

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η υψηλή διαθεσιμότητα που προσφέρει ο σχεδιασμός του Data Center μας.
Τα πολλαπλά συστήματα και οι κλάδοι τροφοδοσίας καθώς και η εφεδρεία στον εξοπλισμό και στο λογισμικό διασφαλίζουν την λειτουργικότητα του δικτύου και των υπηρεσιών σε 24/7/365. Διαθέτοντας μια εξειδικευμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης η οποία είναι πάντα σε επιφυλακή επιτηρώντας και αναλαμβάνοντας δράση σε κάθε περιστατικό, η συνεγκατεστημένη εταιρεία μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της και να αφοσιωθεί στον βασικό τομέα της δραστηριότητας χωρίς να ξοδέψει πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Όταν ένα data center έχει την ευθύνη του εξοπλισμού σας, η IT ομάδα σας μπορεί να συγκεντρωθεί στις βασικές σας εφαρμογές και δραστηριότητες για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

λύση της συνεγκατάστασης

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με την λύση της συνεγκατάστασης (colocation) η εταιρεία σας δεν χρειάζεται να αγοράσει επιπλέον εξοπλισμό όπως UPS, μπαταρίες, μονάδες κλιματισμού, κλπ, μπορείτε να αποφύγετε επιπλέον μεγάλα κόστη εξοπλισμού και να πετύχετε σημαντικές μειώσεις στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας ρεύματος. Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς πως η συνεγκατάσταση (colocation) είναι μια λύση οικονομικά αποδοτική. Ένα data center επίσης δίνει την επιλογή ενοικίασης εξοπλισμού σε περίπτωση που μια εταιρεία θέλει να μειώσει τις δαπάνες απόκτησης παγίων και δαπάνες συντήρησης. Επιπλέον η επέκταση του χώρου που καταλαμβάνουν οι servers σας καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει, είναι εύκολο έργο μέσα σε ένα data center, όπου η διαθεσιμότητα χώρου, ενόσω διασφαλίζεται ένα βέλτιστο λειτουργικό περιβάλλον, είναι μία από τις βασικές παροχές.

η λύση της συνεγκατάστασης

Όσον αφορά την συνδεσιμότητά σας, η λύση της συνεγκατάστασης (colocation) σημαίνει γρήγορη, ασφαλής και παγκόσμια πρόσβαση.
Είναι μία λύση που επιτρέπει τη γρήγορη διασύνδεση, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες με υψηλή διαθεσιμότητα υπηρεσίας που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε μπορεί να γίνει ενώ παράλληλα θα είναι και οικονομικά ασύμφορη. Η υποδομή του Data Center έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει τηλεπικοινωνιακή δικτύωση – διασύνδεση με άλλες εταιρείες καθώς και ανταλλαγή κίνησης μεταξύ δικτύων.

Γιατί Εμάς;

Γιατί εμάς;

Η Synapsecom Telecoms, που λειτουργεί από το 2007, είναι μία από τις πιο υποσχόμενες Data Center επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η βαθιά γνώση των κλάδων των τηλεπικοινωνιών και του cloud εγγυάται ότι είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε μια λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας εντός των τελευταίας τεχνολογίας Data Centers μας. Οι μέτοχοι από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, δεσμεύονται να φέρουν στην επιχείρηση σας την τεχνολογία αιχμής και την οικονομική αποδοτικότητας, που είναι απαραίτητες για να αναπτυχθείτε. Πιστεύουμε ότι στη Synapsecom θα βρείτε τον επιχειρηματικό σας συνεργάτη για να πάτε την εταιρεία σας στο επόμενο επίπεδο.

Γιατί Εμάς;

Διαλέγοντας την Synapsecom ως τον data center συνεργάτη σας, λαμβάνετε ολοκληρωμένες λύσεις συνεγκατάστασης εντός Ελλάδος, καθώς η Synapsecom είναι η μόνη εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητα υψηλών προδιαγραφών data centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα διαθέτει data center χώρο σε Βουλγαρία, Κύπρο και Φρανκφούρτη. Όλοι αυτοί οι κόμβοι μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική λύση για το disaster recovery plan σας, καθώς διασυνδέονται μέσω δικτύων οπτικών ινών αντί συνδεσιμότητας μέσω Internet.

διασύνδεση με πολλαπλούς παρόχους

Οι τοποθεσίες των data centers θα επιτρέψουν στην επιχείρησή σας να επεκταθεί εύκολα στα Βαλκάνια, στην Κεντρική Ευρώπη ή στην Μέση Ανατολή χωρίς να ξοδέψετε σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ θα διαθέτετε αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση η Synapsecom έχει χτίσει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους εθνικούς και διεθνείς παρόχους. Το data center της Synapsecom στη Θεσσαλονίκη θεωρείται τηλεπικοινωνιακός κόμβος που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία και μπορεί να παρέχει διασύνδεση με πολλαπλούς εθνικούς και διεθνείς παρόχους.

λύσεις φιλοσοφίας «take your PC with you»

Η Synapsecom είναι το μοναδικό δικτυακά ουδέτερο data center υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα που προσφέρει όχι μόνο λύσεις συνεγκατάστασης (colocation) αλλά και ολοκληρωμένες IT και προηγμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις. Στον τομέα του Cloud, η Synapsecom φέρνει μια πλήρως αυτοματοποιημένη public πλατφόρμα η οποία είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας όποτε αυτό χρειαστεί. Προσφέροντας λύσεις φιλοσοφίας «take your PC with you», η Synapsecom παρέχει την απαραίτητη γεωγραφική ευελιξία και γρήγορη συνδεσιμότητα, η οποία θα βοηθήσει την επιχείρηση σας να αυξήσει την κερδοφορία της. Αυτός ο συνδυασμός υπηρεσιών, ο οποίος έχει σχεδιαστεί να είναι πελατοκεντρικός, είναι ικανός να βελτιστοποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω τη λειτουργία της επιχείρησης σας εύκολα και με αρκετά χαμηλό κόστος.

© 2017 Synapsecom Telecoms  |  TERMS & CONDITIONS

GreekEnglish